Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Hundefoder til Ældre hunde

Hundefoder til Ældre hunde

  • Morten Pelby

Ligesom os gennemgår vores hunde med årene der går ændringer, som vi skal tage hensyn til, for at tilbyde dem en bedre livskvalitet og for at nyde dem til fulde.


En Senior hund betragtes generelt som den, der er over 8 år gammel. Imidlertid er de større / gigantiske hunde ældre i deres aldringsproces, så efter 5 år kan de allerede have seniorens behov; og små hunde er langsommere. De kan betragtes, som ældre fra 10 år gamle.

Afhængig af race og størrelse er denne regel ikke altid nøjagtig, da faktorer som genetik, ernæring og miljø er afgørende for at accelerere eller forsinke aldringsprocessen.


Da ernæring spiller en nøglerolle i denne fase, er her vores tip:


  1. Søg efter specifikke opskrifter på deres alder og behov: Disse hunde er muligvis ikke så effektive til at få næringsstoffer fra deres mad, og du skal hjælpe dem med at udnytte det, de spiser godt og ikke overbelaste deres nyrer eller deres lever.

Husk behovet for at tilbyde afbalancerede måltider, der leverer essentielle næringsstoffer og ikke-essentielle næringsstoffer i tilstrækkelige og nyttige mængder til deres krop (i vores opskrifter overvejer vi ikke-essentielle næringsstoffer, fordi vi i optimale situationer kan fremstille dem i vores egen krop; men ældre hunde er mindre i stand til det, og at hjælpe dem i processen er nøglen).


  1. Husk følgende spørgsmål: Er hunden overvægtig? Nogle patologier? Det er svært for dem at bevæge sig eller hoppe? Har de en mangel på appetit? Har de mistet muskelmasse? Er deres pels ikke skinnende? Begynder deres mund at lugte, eller er der mistet nogen tænder? Hvis det er tilfældet, skal du konsultere en ernæringsspecialist for at vurdere den bedste diæt.

  1. Opmuntrer vanen med at drikke: Vand er vigtigt i alle faser; men nu skal du mere end nogensinde opfordre dem til at drikke (prøv vandautomater, våd mad af høj kvalitet, koldere vand om sommeren). Husk, at vand skal være frisk hver dag og om muligt bedre serveres i en metal- eller keramikbeholder (ikke plast).

  1. Se efter fødevarer, der ser på kvaliteten og mængden af protein: Ældre hunde kan miste proteiner gennem deres urin. Desuden mindskes deres evne til at assimilere næringsstoffer. Det er derfor meget vigtigt, at tilbyde opskrifter, der indeholder tilstrækkelige niveauer af protein, men frem for alt, at tilbyde et letfordøjet protein, inkorporeret og tilgængeligt, hvor det er nødvendigt (hvis du er interesseret i detaljer om vigtigheden af protein, anbefaler vi dig at læse om biologisk værdi, fordøjelighed og biotilgængelighed).

En god måde at vide, om din hund optager nok protein (og at det effektivt nærende) er at kontrollere deres kropstilstand ved at måle deres muskulatur. Hvis du tror, de har mistet muskelmasse, skal du kontakte din dyrlæge.  1. Mangler de appetit? Prøv at motivere dem:
  •  Med interaktivt legetøj for at få mad.
  •  Med meget velsmagende afbalancerede fødevarer (se vores våde og tørfoder opskrifter for at få ideer).
  •  Fordel den anbefalede daglige mængde i flere doser.

Hvis du ønsker at være forberedt på de mulige ændringer, der kan finde sted i løbet af disse år, og være bekendt med nogle råd vedrørende deres pleje, se hvad vi har samlet til dig.
Loading...