Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Sådan rejser du med din hund eller kat i bil eller offentlig transport

Sådan rejser du med din hund eller kat i bil eller offentlig transport

  • Morten Pelby

Vi fortæller dig her de vigtigste punkter til at kunne tage dine lodne venner med på rejsen.

 

Ankomsten af mini ferien som påske og pinse bringer med sig tilgangen til et vigtigt spørgsmål: at rejse med vores kæledyr eller ej. Fra Natura Diet giver vi dig retningslinjerne, så vi kan rejse med vores hunde og katte denne pinse og gøre det med al sikkerhed og komfort, uanset vores destination.

 

At planlægge turen med vores hunde og katte kræver information, tilrettelæggelse og tid. Det er tilrådeligt at aflægge et forudgående besøg hos dyrlægen for at kontrollere, at deres helbredstilstand er optimal, og sikre, at vi har deres helbreds- og vaccinationskort i kraft, samt deres pas og mikrochip, hvis man skal til udlandet f.eks. Sverige.

 

Hvis du rejser i bil

For de af jer, der beslutter jer for at bruge jeres bil i denne pinse, eller bare en weekend, er det nødvendigt at tage højde for en række tips til at rejse med kæledyr.

 

Vælg og planlæg din destination på forhånd.

Inden vi rejser med vores hund eller kat, bør vi vælge et overnatningssted, der tillader kæledyr, og spørge, om der er "ekstra" omkostninger for deres ophold. Selvom der er flere og flere hoteller og kroer, der tillader indrejse for hele familien, skader det aldrig at sikre, at vi ikke får problemer. Og hvis vi finder overnatning med terrasse eller have, i naturlige omgivelser og i respektfulde og rummelige værelser, er der meget bedre. Ligeledes skal vi, afhængigt af afstanden til destinationen, organisere en række stop, så vores dyr kan tage afsted, altid i snor, få lidt frisk luft, aflaste sig og strække sig.

 

Brug et passende fastspændingssystem.

Valget af fastholdelsessystemet er et af de mest relevante aspekter, når vi planlægger vores flugt og rejser med vores hund eller kat i bilen med alle sikkerhedsforanstaltninger. Selvom det vil afhænge af størrelsen og typen af dyr, er den bedste måde at transportere kæledyr på, især hvis de er små, at bruge en transporttaske eller transportbur i plast placeret på gulvet i køretøjet. Hvis dens størrelse er stor, kan vi også placere den i bagagerummet så den stadigvæk kan få luft.

 

Dokumentation og drikkevand, bland andet er det også tilrådeligt at have en lille plads til dyrets taske eller bagage: Der må ikke mangle en beholder eller en bærbar drikkeflaske for at give den vand ved det stop, vi laver, samt et håndklæde eller overtræk til buret i metal som giver bedre beskyttelse i bilen. Det er også tilrådeligt at have vaccinations- og ormekursplanen opdateret og tage passet med i tilfælde af, at vi skal til dyrlægen akut; samt et lille rengøringssæt (shampoo, sæbe, børste) til hvad der måtte opstå. Legetøj, godbidder og seng er andre eksempler på nyttige ting, til at medtage i din bagage.

 

Overhold gældende regler. Trafikstyrelsen deler en række anbefalinger om, hvordan du rejser med dit kæledyr sikkert og lovligt, men vigtigst er altid at have din dokumentation ved hånden og have dyret godt sikret, for at forhindre, at det forstyrrer kørslen, helst ved at placere en transportboks til forhindre distraktioner.

 

Hvis vi rejser uden for Danmark, bør vi også sørge for, at vi har alt, hvad vi har brug for, så turen forløber problemfrit. For at rejse til enhver destination eller ethvert land i EU med kæledyr skal vi ud over sundhedskortet bruge passet til kæledyr. Det er et vigtigt dokument for at rejse i Europa, udstedt af dyrlægen. På samme måde er det praktisk at finde ud af hvert lands retningslinjer, da nogle kræver en forudgående karantæneperiode for dyret.

 

 

Hvis du skal bruge offentlig transport

På den anden side, hvis du er en af dem, der er engageret i bæredygtig mobilitet, og du skal bruge offentlig transport i denne helligdags ferie, så vær opmærksom for her opsummerer vi punkterne til de gældende regler for togrejser, bus eller fly med din hund eller kat.

 

Rejser med tog med hund eller kat .

For at rejse med kæledyr på toget, kan du gøre det med en transportkasse til katte eller små hunde. Større hunde skal rejse med hundesnor på højst 1,5 meter I

Vær opmærksom på at der opkræves billet for større hunde i snor. Her er fører- og hjælpehunde undtaget.

Rejser med bus med hund eller kat

Det er nødvendigt at kontrollere de gældende regler i henhold til det busselskab, som rejsen foretages med. Generelt må kun ét dyr rejse pr. bus pr person, selvom det nogle gange afhænger af servicen og mængden af mennesker der skal med. Vægtgrænsen vil også være 10 kilo for hunde og katte, der skal opbevares i transporttasker hvor de ikke kan bide eller slippe ud fra.

 

Rejser med fly med hund eller kat.

Endelig, hvis vi ønsker at kende reglerne for at rejse med fly med vores hund eller kat, skal vi konsultere betingelserne fastsat af Københavns Lufthavn. Pt kan hunde og katte der skal rejse på fly indgå i passagerkabinen, hvis de ikke overstiger en vis vægt og dimensioner, i en korrekt konditioneret transporttaske af mærket Sherpa ellers skal de tjekkes ind i flyets lastrum, i en passende transportboks i plast godkendt til flytransport. Under alle omstændigheder skal vi i god tid give flyselskabet besked om, hvad vi rejser med, samt besøge vores dyrlæge, for at vurdere dyrets helbred, de mulige risici ved transport og de nødvendige certifikater afhængigt af destinationen.

Transport af dyr vil medføre en ekstra omkostning, og nogle gange kan der pålægges en maksimal grænse for dyr i kabinen, som fastsat af flyselskabet. Du kan konsultere københavns lufthavn for flere spørgsmål til det at rejse med dyr.

Husk at kontrollere reglerne for indførsel af dyr i distinationslandet.

 

Loading...