Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer

Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer

  • Morten Pelby

Omega 3- og omega 6-fedtsyrerne er essentielle flerumættede fedtstoffer, så de skal tages dagligt (da vores krop og vores kæledyr ikke kan producere dem). 

De kaldes flerumættede, fordi de har mere end en dobbeltbinding mellem deres carbon atomer, hvilket adskiller dem fra enumættet, med kun en dobbeltbinding og fra mættede, uden dobbeltbinding. 

For at opsummere og give dig en idé om vigtigheden af disse essentielle fedtsyrer vil vi fremhæve nogle af deres nøglefunktioner i kroppen: 

  • Omega 6 (såsom linoleic, arachidonic, gamma linolenic DGLA): De er nødvendige for korrekt vækst og reproduktion.Også for huden. 
  • Omega 3 (såsom alpha linolenic, EPA og DHA): De er nødvendige i tilfælde af allergier, gigt, enteritis og andre inflammatoriske processer, de deltager i en tilstrækkelig cerebral udvikling, de bidrager til en sund reproduktion, hjerte, øjne og hud osv. 

Den gode presse, som omega 3 har modtaget i de seneste år, skyldtes deres utilstrækkelige forbrug (i modsætning til omega 6, der blev konsumeret i overskud), så ernæringsspecialister og medierne begyndte at understrege dem, så folk inkluderede dem i deres diæt til en større grad. 

En god del af disse essentielle næringsstoffer ville være i et forhold på 5: 1 til 2: 1 (5: 1 betyder, at de tager 5 gange mere omega 6 end omega 3). Dette skal være nok til at afbalancere deres 

virkninger og imødekomme de daglige behov. 

Hos Naturadiet arbejder vi på at respektere denne andel og leverer en tilstrækkelig mængde essentiel omega på en biotilgængelig måde og på det rigtige tidspunkt, så de ikke ændres på grund af varmen. Vi starter med vegetabilske olier og animalsk fedt fra leverandører, der ikke bruger alvorlige varmebehandlinger i deres produktion (for at undgå dannelse af precancerøse stoffer og raffinerede olier af lav kvalitet). Vi inkluderer i vores opskrifter naturlige kilder til omega 3: hørolie, krill og norsk lakseolie), og omega 6: borageolie, kyllingefedt og andefedt. 

Det er vigtigt at huske, at intet næringsstof, uanset hvor væsentligt det er, er gavnligt for organismen, og dermed det velkendte ordsprog: "Lægemidlet er værre end sygdommen."Når man tager omega 3 som et eksempel, er det kendt, at dets overdrevne forbrug kan mindske kroppens immunkapacitet, hvilket gør os mere modtagelige for infektionssygdomme; eller det kan frembringe uønskede stoffer i vores krop (et fænomen, der forværres, hvis der ikke indtages nok vitamin E til at "beskytte" disse fedtsyrer mod oxidation). Denne kendsgerning tydeliggør vigtigheden af omhyggeligt at blande alle ingredienserne i en opskrift for at finde den perfekte balance mellem deres næringsstoffer (hverken for meget eller for lidt af dem) og for at fodre den rigtige mængde til vores kæledyr. 

Hos Naturadiet insisterer vi på vigtigheden af ikke at overfodre og unødvendigt supplere vores dyr, fordi vi får bedre resultater, ved ikke at give dem mere. Hvis du leder efter rådgivning, tøv ikke med at kontakte os. 

Loading...