Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Proteinbiologisk værdi

Proteinbiologisk værdi

  • Morten Pelby

Den biologiske værdi af et protein angiver, hvor komplet og nyttigt proteinet er for vores hund eller kat, da det refererer til dets evne til at tilfredsstille deres aminosyre behov. 

Et protein består af flere aminosyrer, der er bundet sammen. De er som mursten, der bygger en bygning, der, når den er færdig, vil tjene til at udføre en bestemt funktion. 

I fødevarer finder vi essentielle aminosyrer (som er diætbaserede, fordi kroppen ikke kan producere dem) og ikke-essentielle aminosyrer (som kan fremstilles ud fra de essentielle). Proteiner med en høj biologisk værdi er de, der har den passende mængde af alle de essentielle aminosyrer til organismen. 

For eksempel: Æggeprotein har en biologisk værdi på 1 (maksimal værdi); mens kødprotein har en værdi på 0,75-0,8 (dette betyder, at proteinet, der findes i ægget, er mere nyttigt for kroppen af vores kæledyr). Den biologiske værdi af et protein kan variere afhængigt af dyrearten, da de essentielle aminosyrer ikke er nøjagtig de samme for hunde og for katte (eller mennesker). Naturadiet tager alt dette i betragtning, når de vælger de proteingredienser, der er inkluderet i deres opskrifter. 

Hvis du ønsker mere information om andre parametre, der angiver en ingrediens kvalitet og ernæringsmæssige effektivitet, kan du tjekke vores artikler om fordøjelighed og biotilgængelighed.
Loading...