Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Ændring af diæt

Ændring af diæt

  • Morten Pelby

Nogle gange har vi bestemt befundet os i situationen med at ændre vores kæledyrs diæt. Der er tre hovedårsager: alder, specifikke behov eller forsøg på et nyt produkt, forskellig fra dit kæledyrs sædvanlige diæt. Når alder er årsagen, er den mest almindelige overgangen fra hvalp til voksen eller fra voksen til senior. Når der er specifikke behov, kan det skyldes patologiske forandringer, fødevareallergi eller ændringer i deres energibehov (for at kontrollere deres vægt, f.eks. På grund af drægtighed eller høj fysisk træning). Andre gange er det en simpel frivillig ændring af vores kæledyrs diæt, fordi vi vil prøve noget nyt eller af andre grunde. 

Sådan ændres en diæt korrekt 

Uanset hvad årsagen er, skal vi frem for alt sikre kæledyrets velfærd ved at tilbyde en opskrift, der passer til vores intention, men følge råd fra en professionel om, hvad der er den bedste mulighed. Diætovergangen skal være gradvis og tage cirka 5 til 7 dage. En god retningslinje ville være: 

  • Dage 1-2: 75% gammel opskrift + 25% ny opskrift. 
  • Dage 3-4: 50% gammel opskrift + 50% ny opskrift. 
  • Dage 5-6: 25% gammel opskrift + 75% ny opskrift. 
  • Dag 7: 100% ny opskrift. 

Vi skal være nøje opmærksomme på vores kæledyrs velfærd i disse dage. Normalt gennemføres fødevaretransition i de fleste tilfælde uden nogen ulemper. Nogle gange kan vi dog finde: 

  • Nægtelse af ændring: Hvis de afviser den nye diæt, behøver det ikke at være tegn på et dårligt valg. De er vanedyr og kan derfor være uimodtagelig for ændringer. I dette tilfælde er det bedre at ændre deres diæt langsommere. 
  • Ændringer på fordøjelsesniveauet (blød afføring, flatulens): Vi skal have lidt tålmodighed og vente i 10 dage for at se, om det er normaliseret. Hvis ændringerne er tydelige og går ud over det førnævnte, skal vi stoppe madovergangen og konsultere vores dyrlæge. 

Hvis vi er overbeviste og godt informeret om, at ændringen vil ske til deres eget bedste, er det fordelagtigt, at vi forbliver faste og vedholdende. En første afvisning af ændringen er ikke nok til at give op. 

HUSK 

Den mad, som vi tilbyder vores kæledyr, skal altid være en kilde til sundhed. De kan ikke vælge den mad, de spiser; derfor er det meget vigtigt, at vi er fuldt ud klar over vores ansvar. Hvis vi ikke vælger et foder af høj kvalitet, kan vi forårsage en hurtig forringelse af deres helbred. 

Loading...