Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Iberisk svinekød

Iberisk svinekød

  • Morten Pelby
Fodring af vores hunde med iberisk svinekød giver utallige fordele for sundhed og velvære samt glæder deres gane med dens uimodståelige aroma og smag. Iberisk svinekød er et velsmagende, mørt kød, der også har stor næringsværdi. Det er et fremragende kød til en allergivenlig, sund og naturlig diæt.

 

 

 Landbrug med Iberiske svin

Den måde, hvorpå grisen opdrættes, påvirker i høj grad den efterfølgende kvalitet af kødet.

Iberisk svinekød er kendetegnet ved, at det hovedsageligt opdrættes i regionen Andalusien og Extremadura, hvor forholdene er ideelle til fritgående landbrug og opfedning.


Fritgående landbrug samt mad baseret på græs og agern fra græsarealer giver dyret stærke, veludviklede muskler, hvilket giver kødet sin meget specielle egenskab. Dette fænomen kaldes opfedning og forekommer i månederne fra oktober til marts, der falder sammen med agernmodningsperioden.


Afhængig af kategorien af den iberiske gris vil vi have svinekød fra en eller to opfedningssæsoner. Svin, der har gennemgået to sæsoner, lever op til 24 måneder og har kød med en meget høj næringsværdi.

I modsætning til den iberiske gris avles den hvide gris næsten ikke med nogen øvelse og med dyrefoder som dets eneste mad. Den almindelige gris i Danmark har en gennemsnitlig levetid på  ca. 6-8 måneder.

Fødevarer, landbrugsbetingelser (intensivt landbrug uden plads til den hvide gris og udendørs til den iberiske gris) og opfedningstiderne fører til to helt forskellige typer af kød.


Hvorfor er Iberisk gris så fordelagtigt


Iberisk svinekød er kendt for at være meget rig på essentielle makro- og mikronæringsstoffer. Dens store ernæringsrigdom, der er baseret på proteiner med en høj biologisk værdi, sunde fedtstoffer, B-vitaminer og mineraler såsom jern, zink og fosfor, giver et stort antal fordele for hunde, der spiser det.


Hovedfordel er:


Let og hurtig fordøjelse: Dets høje proteinindhold på op til 25-30%, giver fødevaren mulighed for hurtigt at bevæge sig til tarmen, være i maven i kort tid og reducere risikoen for belastning og udvidelse.


Stærke muskler og led: Det høje antal af essentielle aminosyre- og chondro protective-indhold hjælper med at styrke muskelsystemet og beskytte leddene.


Immunsystem og allergier: Kvaliteten af Iberisk svinekød, dets let fordøjelse og lave eller nul kapacitet til at forårsage allergier, gør det til et ideelt stykke kød til fodring af hunde med fordøjelsesfølsomhed.

Kontrolleret kolesterol: Dets en umættede og flerumættede fedtsyre indhold hjælper med at afbalancere kolesterolniveauer og forbedre hjerte-kar-sundhed.


Rig på omega 3: Fedtstoffer, der infiltrerer musklerne i fritgående svin (også kaldet årer), er rige på omega 3-fedtsyrer, som hjælper med at:

  • Hold huden smidig og pels blank.
  • Forebyg fælles problemer.
  • Bekæmp frie radikaler gennem dens antioxidant virkning.

Almindelig helbred: Iberisk svinekød tilbyder kosten et stort antal B-vitaminer og et højt indhold af mineraler såsom jern, zink, fosfor, magnesium og kalium, som hjælper med at opretholde god form og optimal vital tone.


Udover dets uimodståelige aroma og smag, tilbyder foderet som har svinekød alle egenskaber og vigtige fordele, som det iberiske svinekød engang er blevet udsat for. Derfor er det forståeligt, at iberisk svinekød er det bedste valg til fodring af vores hunde, hvilket sikrer, at vi leverer en sund, naturlig diæt, fuld af vitalitet.

Loading...