Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Sammenligning af hundefoder.

Sammenligning af hundefoder.

  • Morten Pelby

Hvordan kan man sammenligne opskrifter med forskellig fugtighed? For at sammenligne foderværdi skal fugtigheden være komplet ens imellem de to foder, da det ellers ikke vil kunne sammenlignes. 

Når du vurderer niveauerne af et givet næringsstof af to produkter, inden du beslutter mellem det ene eller det andet, skal du altid se på procentdelen af fugt i mærkningen. Hvis denne fugtighed ikke stemmer overens, er det nødvendigt, at du foretager en lille beregning for at være i stand til at vælge, da du ikke vil være i stand til at sammenligne værdierne protein, fedt, fiber eller aske direkte. 

For eksempel, hvis du skulle sammenligne Mhims kylling og grøntsager med Natura Diet Daily Hundefoder for at vurdere, hvilken der indeholder mere råprotein, skal du: 

  • Beregn tørstof (DM) for begge ved hjælp af mærkets fugtværdi: 

Mhims kylling og grøntsager: 100% -77% = 23% (DM) Natura Diet Daily Hundefoder: 100% -10% = 90% (DM) 

  • Beregn procentdelen af råprotein baseret på DM ved hjælp af mærkningens råprotein værdi (divideret med dens DM og multipliceret med 100): 

Mhims kylling og grøntsager: (7/23) * 100 = 30,43% råprotein (i DM) 

Natura Diet Daily Hundefoder: (26/90) * 100 =28,88% råprotein (i DM) 

Konklusion: Vådfoder Mhims Kylling og grøntsager har mere råprotein end den tørfoderet Natura Diet Daily Hundefoder (for at kende de andre værdier, skal du bare gentage beregningen under hensyntagen til procentdelene af rå fedt, rå fiber og rå aske). 

Loading...