Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Vækstkurve for Hundestørrelser

Vækstkurve for Hundestørrelser

  • Morten Pelby

Ifølge racen har voksne hunde en vægtvariation, der kan svinge meget og således finde hunde så små som en Chihuahua eller så store som en spansk mastiff. 

Denne forskel mellem racer påvirker deres vækst, fordi nogle kan vokse i mange måneder og nogle kun i få måneder (når deres endelige størrelse mellem 8 og 24 måneder). I tilfælde af mongrel hunde, der har forældre af forskellig race, er deres endelige størrelse svært at forudsige. Vækstkurven viser os den gennemsnitlige væksthastighed for hunden, baseret på deres alder og den anslåede voksenvægt. Det er et skøn, at gruppen er inddelt efter race og størrelse og derfor uundgåeligt vil der være forskelle i væksthastigheden inden for racer af meget ens størrelse såvel som mellem kønnene. I vores tabel til NaturaDiet fodringsprogrammet har vi tilpasset kurven for at hjælpe dig med at forstå det bedre. Du vil se, at det for de forskellige hundestørrelser angiver den gennemsnitlige vægtøgning (som 

vil stige, indtil det når plateauet og stabiliseres, sammenfaldende med voksenlivet), samt vores diæt anbefaling for hvert trin. Hvis du vil vide vores anbefaling om et andet valg, forskellig fra NaturaDiet, skal du gå til den opskrift, du er interesseret i, eller spørg os direkte. 

Husk, at vækstkurver for hver race / størrelse er beregnet til at indikere individualiserede ernærings- og energibehov, idet de er af særlig betydning i store og gigantiske hvalpe. Ukontrolleret vækst eller overvægt hos hvalpe hos store racer kan bidrage til hoftedysplasi (arvelig sygdom), og dermed vigtigheden af at kontrollere energikilderne, der findes i maden til denne type hvalpe. Det er også vigtigt at vide, at hvis der leveres et afbalanceret foder, anbefales det ikke at supplere med mineraler under hvalpens vækst. Et overskud af mineraler kan forårsage vækstproblemer. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du foder din hvalp, skal du tage et øjeblik på at læse vores råd. Hvis du vil have oplysninger om, hvordan man foder ældre hunde eller drægtige og ammende hunde, har vi også skrevet en artikel om det. 

Loading...