Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Hvalpefoder

Hvalpefoder

  • Morten Pelby

Voksne hunde viser store forskelle i vægt: Der findes både 1 kg Chihuahuas og 100 kg San Bernard. Denne forskel i størrelse bestemmer, når de er hvalpe, både deres væksthastighed og alderen, når de når seksuel modenhed og holder op med at vokse (der vil være hvalpe, der vokser indtil de er 8 måneder gamle, og andre, der fortsætter med at vokse, indtil de er 24). Disse vækstkurver giver os en idé om, hvad der sker på forskellige tidspunkter. 

Væksthastigheden for hver hvalp kræver derfor en diæt, der imødekommer de specifikke energi- og ernæringsbehov for deres rette udvikling. Derfor kan en stor eller kæmpe hundehvalp (eller en blandet race med store forældre) muligvis have brug for anden mad end andre. Det er vigtigt at tage sig af hvalpens diæt for at undgå problemer som overvægt eller misdannelse samt knogledegenerering (det er almindeligt at finde problemer i albuer, skuldre og hofter hos hunde, der i deres vækststadium fik en forkert kost). 

Hvis en hvalp kommer ind i dit liv, er det vigtigt at huske følgende: 

1.Er hvalpen ordentligt fravænnet? Fast mad begynder at blive introduceret den fjerde leveuge (hver uge introduceres en ny fødevare, der først fugtes med modermælkserstatning eller vand). Ideelt set skal hvalpe tilbringe to måneder med at amme med deres mor, så fravænningen er gradvis, det er dette opdrætteren gør. 

Den tid er nøglen til en passende udvikling af deres fordøjelsessystem, deres immunsystem og for deres socialisering. Hvis de stadig ammer, og du vil begynde at gå over til fast mad, anbefaler vi, at du kigger på vores produkt. NaturaDiet HvalpeStarter 500 gram (meget nyttig også for de hvalpe, som, selvom de ikke længere ammer, stadig har en vis umodenhed i fordøjelsessystemet og ikke har en tilstrækkelig vægt til deres alder eller en tilstrækkelig tarmbevægelse endnu). 

2.Giver du dem et slags supplement? Hvis din hvalp spiser mad af god kvalitet, der er tilberedt på en ansvarlig måde, med gode ingredienser og omhyggeligt kogt, er der på forhånd ikke behov for kosttilskud. For mange mineraler forårsager for eksempel vækstproblemer. Problemer opstår også, hvis vi giver dem en ekstra mængde af visse vitaminer, bortset fra hvad de tager i deres daglige mad. Hvis du mener, at din hund har brug for et supplement, skal du kontakte din dyrlæge for at vurdere en diætændring (eller det mest passende supplement for ikke at afbalancere deres kost som en anden mulighed). 

3.Leverer du en afbalanceret mad, der er specifik for deres alder? Behovet for en hund under deres vækst adskiller sig fra behovene hos en voksen (eller behovene hos en drægtig og ammende hund eller en ældre hund ). Opskrifter til voksne hunde er ikke egnet til hvalpe, da sidstnævnte muligvis har brug for at spise mere mad for at dække deres energibehov, og ved at spise mere mængde dagligt, kan de inkorporere et overskud af mineraler, blandt andre næringsstoffer. Der er også en risiko for, at den til trods for at være en opskrift, der passer til deres alder, ikke er afbalanceret. For eksempel, hvis den leverede mad er meget rig på meget fedtholdige aromaer for at forbedre smagsoplevelsen (og at hvalpen viser et bemærkelsesværdigt ønske om at spise, hvilket normalt beroliger ejeren), kan de tage mere end anbefalet og blive overvægtige, hvilket er meget skadeligt til større racer. Maden kan også have en utilstrækkelig koncentration af calcium og fosfor eller et overskud af D- vitamin, hvilket kan føre til skeletproblemer for dit kæledyr. 

Hos NaturaDiet elsker vi hvalpe og vi kan lide at tilbyde dem det bedste i hvert øjeblik, så de bliver sunde og nyder at spise. Vi forstår, at variation er livets krydderi, og det er derfor, vi har 

skabt forskellige typer opskrifter i både vådmad og godbidder, som de kan hjælpe dem på dette stadium. NaturaDiet inkluderer komplet foderopskrift til dette trin, der dækker din hvalps specifikke behov. Se på vores produktvalg og stil os spørgsmål, hvis de måtte opstå. 

Loading...