Gratis fragt ved køb over 599 kr.

I drægtigheds-og ammeperioderne varierer hunhundens ernæringsmæssige og energiske behov.

I drægtigheds-og ammeperioderne varierer hunhundens ernæringsmæssige og energiske behov.

 • Morten Pelby

En hunds graviditet varer i gennemsnit 2 måneder. I de fleste tilfælde ved vi ikke den nøjagtige dato for ægløsning og befrugtning, så vi overvejer normalt en række datoer (mellem 57 og 68 dage), og som med kvinder deler vi graviditeten i uger. Derfor vil graviditeten højst være 9 uger og skelne mellem en første halvdel og en anden halvdel (hvad angår styring af deres diæt). 

I løbet af den første halvdel af drægtighedsperioden er hunhunnens behov de samme som dem, der er til en voksen under vedligeholdelse, så hendes diæt behøver ikke at ændre sig, så længe den er afbalanceret og af høj kvalitet. Men fra en sådan dato antager kravene fra den hurtige udvikling af fostre en ændring i morens krav. Det er her, at det rådes, at skifte til mere energiske og koncentrerede opskrifter, ernæringsmæssigt set. 

Nogle råd til dette trin: 

 • Suppler ikke med mineraler og vitaminer, hvis du leverer kommerciel mad af høj kvalitet. 
 • Giv vedligeholdelsesopskrifter indtil den 5. uge; Fra da af, skal du give hundefoder med mere koncentrerede næringsstoffer og energi (fødevarer med proteiner med høj biologisk værdi, vitaminer og biotilgængelige mineraler og kvalitetsfedtstoffer, der giver omega 3 og omega 6 ). 
 • Diætændringer skal altid være gradvis for at undgå at irriterer fordøjelsessystemet. 
 • Forøg antallet af daglige doser, når fødslen nærmer sig (med fostrets vækst, har hunden mindre plads i maven, så hun kan ikke spise store mængder). 
 • Hvis hunhunnen har lidt appetit, skal du levere frit tilgængeligt produkt, der er tilgængeligt hele dagen (undertiden kan der forekomme anoreksi under embryo implantationen og dagene før fødslen). 
 • Ideelt set bør der udføres en blodprøve hos dyrlægen for at sikre, at der ikke er nogen ernæringsmæssige ubalancer (hvis dette ikke er muligt, overvåges hendes kropstilstand, muskelmasse, hår, fæces, humør osv.). 
 • Husk, at overfodring eller underernæring øger risikoen for abort, komplicerede fødsler og død af nyfødte. 
 • Sørg for tilgængeligheden af frisk vand, især i timerne før levering. 
 • Efter fødsel skal du give meget velsmagende våd mad, varm og om muligt undgå opvarmning på mikrobølgeovnen (hvis du ikke leverer vådmad, kan du give tørfoder, men fugtet med varmt vand). 

Efter denne første fase bliver mødrene nødt til at fodre deres hvalpe med modermælk. En korrekt fodring af hunnerne før og under graviditeten vil bidrage til kvaliteten af amning og derfor til, at hvalpene bliver sunde og stærke. Under alle omstændigheder er det på dette tidspunkt vigtigt at tilvejebringe en mad, der er specifik til ammende hunde, da det er let at falde i ernæringsmæssige ubalancer, hvilket vil føre til alvorlige problemer for hundens sundhed. 

Hvis du har spørgsmål om, hvordan du passe din hund under amning, anbefaler vi: 

 • Foretag en veterinærkontrol for at overvåge blodkalsium niveauer (fra den anden uge). Især hvis du tilbereder hjemmelavede diæter eller tilbyder mad, der ikke er specifik for dette trin. 
 • Husk, at ernærings- og energibehovene stiger under amning og når et højdepunkt på 3-4 uger, så det anbefales ikke at give vedligeholdelsesfoder. 
 • Det anbefales at tilbyde afbalancerede fødevarer af høj kvalitet med koncentreret energi og næringsstoffer (frit tilgængeligt eller 3-4 doser / dag). 
 • Sørg for tilgængeligheden af frisk vand hele dagen lang. 

Hos NaturaDiet anbefaler vi Natura diet Starter 500 gram til vores fremtidige mødre. I doseringstabellen kan du se de mængder mad, der anbefales både til nyfødte hvalpe og deres gravide og ammende mødre. Nogle gange er der dog ejere, der overvejer at bruge NaturaDiet hvalpefoder, direkte med meget gode resultater. Hvis du har spørgsmål, kontakt os, så diskuterer vi den bedste mulighed sammen. 

Loading...