Gratis fragt ved køb over 599 kr.

Hvorfor skal katte spise vådmad?

Hvorfor skal katte spise vådmad?

  • Morten Pelby

Katte, der er strenge kødædende dyr og lever af bytte, når de er i naturen, har forskellige ernæringsmæssige behov end andre dyr, såsom hunde. 

Da de spiste levende dyr ved deres oprindelse, behøvede de grundlæggende ikke at udvikle visse metaboliske veje (som sandsynligvis var gået tabt gennem hele deres udvikling), eller visse mærkbare vaner såsom drikke (bytte indeholdt en høj procentdel vand, så katte havde ikke brug for at drikke så ofte). 

Dette betyder to ting: 

  • Deres daglige diæt skal opfylde visse minimumskrav, som ikke er væsentlige for andre dyr (f.eks. Taurin og A-vitamin blandt mange andre ting). 
  • Den eneste anvendelse af tørre diæter, såsom kroketter, dækker ikke deres daglige vandbehov (i modsætning til levende byttedyr), så det er nøglen til at tilskynde til vanen med at drikke og give dem vådfoder til katte. 

Det er vigtigt at bemærke, at adskillige undersøgelser allerede peger på, at jo mindre en kat drikker, tilføjet til misbrug af visse tørre diæter, bidrager til den høje forekomst af krystaldannelse i urinsystemet (både i nyrerne og blæren). Forekomsten af krystaller er højere hos persiske, eksotiske, burmesiske, Habana brune og 

Ragdoll katte såvel som hos kastrerede hanner (hunde kan også være ofre for dem, og faktisk er det relativt hyppigt i miniatyre Schnauzer). 

Krystaller i urinsystemet kan: 

  • Hindre urinudskillelse 
  • Fremkald hyppig vandladning eller vandladning på upassende steder 
  • Få blod til at vises i urinen 
  • Forøg blæreinfektioner 

Hver gang vi ser nogen af disse tegn i vores kat, sammen med en mærkelig opførsel, er det vigtigt for os at tage dem hurtigt til dyrlægen, fordi dette kan føre til urinhindring (hvilket fører til urinstofforgiftning og død på få timer). 

Andre faktorer, der ser ud til at have en negativ indflydelse ud over utilstrækkelig ernæring er: 

1.Gentagne urininfektioner 2.Mangel på træning og leg 3.Vitamin B6-mangel 4.Et overskud af natrium i kosten 5.Høj blod kalcium niveau (forbundet med neoplasmer, hyperparat hyreoidisme eller idiopatisk, dvs. uden kendt årsag) 6.Et problem i levercirkulationen (shunts). 

Når vi er opmærksomme på vigtigheden af diæt hos katte, insisterer vi i Naturadiet på behovet for at tilbyde daglig vådmad for at lette vandladning og få dem hydreret. Af denne grund har vi udviklet en række vådfoder opskrifter for at lette dette ekstra vandbidrag og i processen at forkæle vores katte efter vores stadigt nuværende filosofi om "madlavning som hjemme": med kærlighed og med de bedste ingredienser. 

En enkel måde at afbalancere deres kost ville være at tilbyde, hvad der er kendt som blanding- fodring (kombination af tørre og våde fødevarer hele dagen), men altid sørge for, at begge typer fødevarer om muligt er omhyggeligt tilberedte opskrifter med naturlige ingredienser og biotilgængelige næringsstoffer

Endelig, og for at hjælpe dig med at stimulere deres drikkevaner, har du her en række nyttige tip: 

1.Brug vandbeholdere, der ikke akkumulerer lugt eller smag. Hvis det er muligt, beholdere af glas, keramik eller rustfrit stål (undgå plastik). 2.Placer beholderen meget langt væk fra kattebakken. 3.Hold beholderne med vand og mad adskilt, så vandet ikke er forurenet med kroketter eller vådmad, der kan falde i. 4.Placer forskellige skåle vand derhjemme, så de har dem tilgængelige forskellige steder. Brug motoriserede vand, springvand, drikkeautomater (vores yndlings tip). 

Loading...